LASALLE College of the Arts

“Black box” turned inside out

The Project

Part of an international competition, the design creates a massive “black box” with everything turned inside-out for maximum porosity between the campus and streets. The design becomes a part of art-making. Students are engaged in continuous dialogue with the public and get to experience everything from all angles.

Art students need to be inspired

At A Glance

Area: 35,000 m2

Location: 1 McNally Street, Singapore

Completion: 15 Feb 2008

LASALLE College of the Arts

Embracing the city’s diversity and engaging its fabric

The Challenge

The challenge was to design a campus that expressed the college’s spirit and embraced the city’s diversity. From glass panels, to courtyards and alleyways, all spaces were carefully detailed to offer varied ways for interaction, reflection and inspiration, a result of a strong collective team effort.



President's Design Award Design of the Year

SIA Architectural Design Awards

SIA Architectural Design Awards Building of the Year