ION Orchard & The Orchard Residences

Iconic focal point in shopping belt

The Project

Re-imagining the original orchards and reflecting growth from seed to tree, the amorphous cladding and organic design evokes a new energy and spirit. Boasting one of the largest sheltered public space and media wall, it has become the “centre of gravity” in Singapore’s shopping belt.

Beauty combined with convenience and functionality

Design solutions must ultimately benefit people


Singapore Good Design Mark SG Mark

FIABCI World Prix D’ Excellence Awards World Gold

MAPIC Awards Finalist

FIABCI Singapore Property Awards Best Retail and Residential (High Rise)

At A Glance

Area: 125,726 m2

Location: 2 Orchard Turn, Singapore

Completion: 6 Oct 2010

CapitaLand Ltd

Sun Hung Kai Properties Ltd

The Challenge

The team went beyond addressing the challenge of seamless integration with surrounding buildings to redefining the pedestrian experience with new internal and external urban spaces. Lush landscaping was introduced, including a six metre green wall. Throughout the construction, the underground train station remained operational.