Holiday Inn Express Clarke Quay



Bold design, intimate courtyards

The Project


The hotel stands out for its distinctive geometric façade, inviting guests into its lofty, transparent ground floor with garden vistas. Intimate courtyards interconnect views across rooms and corridors at different floors, while the rooftop glows with an elevated transparent pool and a view of the city skyline.

Hospitality architecture has a new typology

The Challenge


The challenge of mitigating the harsh western sun on the hotel’s exterior was overcome with the use of angled windows. Rigorous sunshade studies and detailed models helped to determine this intricate geometry. A subtle incline of the window glazing and layout of the rooms also created a spacious feel.

Strong design rigour from start to finish

At A Glance


Area: 11,783.1 m2

Location: 2 Magazine Road, Singapore

Completion: 30 Jan 2014

Clients:
RB Capital Hotels Pte Ltd

Awards


2014
World Architecture Festival Awards (Shortlisted)

SIA Architectural Design Awards

MIPIM Asia Awards Gold

2013
BCA Green Mark Awards Platinum