ITE Headquarters and ITE College Central @ Ang Mo Kio



User-friendly, open and sustainable

The Project


The design reflects lifelong learning, where there is no start or stop points. The Inspirational Street is the centrepiece, with a circulation spine enabling 10,000 students to navigate easily across four schools. Its sustainable architecture including one of the largest Green Wall helps to promote a green-conscious culture.

The campus is opened up, inviting the public in

Vehicles and pedestrians are separated for the safety of all

Awards


2015
BCA UD Mark Awards Platinum

ASEAN Energy Award Winner

SILA Awards Gold

2014
Asia Green Building Awards

At A Glance


Area: 192,820 m2

Location: 2 Ang Mo Kio Drive, Singapore

Completion: 11 Oct 2012

Clients:
Institute of Technical Education

The Challenge


The key challenge was to accommodate different types of user groups within a relatively tight site, with limited entry points. The approach was to design a variety of interaction spaces and distribute these strategically across the campus, to create a sense of openness and inspire greater interactions amongst all groups.